3 användbara tips för dig som vill plugga på distans

Att plugga på distans bär med sig många fördelar. Bland annat kan du anpassa studierna efter dina önskemål, vilket ger dig mer tid över för annat. Dessutom kan du ofta välja din egen studietakt, plugga där det passar dig och spara pengar i längden. Nackdelen är att det kan vara svårt att hålla sig disciplinerad och strukturerad. Med våra tre tips för att förbättra din studieteknik har du emellertid större chans att slutföra dina studier!

  • Strukturera din tid så effektivt som möjligt

Det är ytterst viktigt att schemalägga din skolvecka om du vill behålla din självdisciplin och få saker gjorda. Utan ett schema är det svårt att hålla koll på deadlines och garantera att du får tiden att räcka till. Därför gäller det att behärska tekniken att strukturera din tid på det mest effektiva sättet. 

 

Vi vet, det låter enklare sagt än gjort. Som tur är finns det en uppsjö av kalendrar och andra verktyg du kan investera i för att organisera och strukturera pluggandet. Avsätt förslagsvis en timme eller två på söndagen för att planera nästa vecka. Skriv ner vilka uppgifter du har att göra och när du planerar att studera. Att studera på distans innebär inte alltid att ens schema måste vara stökigt. Du kan helt enkelt anpassa den efter dina önskemål.

  • Förbered matlådor för plånbokens och hälsans skull

Det kommer nog inte som en överraskning att det är svårt att ta till sig kunskap när man är hungrig. Ändå är det väldigt få studenter som ägnar tid, energi eller pengar åt att förse sin kropp med de näringsämnen den behöver. Vi vet att andra saker ofta kommer i vägen och att tiden bara flyger iväg. Men om du verkligen vill lyckas med dina studier behöver du energi – då är den bästa lösningen att förbereda matlådor inför veckan!

 

Med välsmakande, billiga och hälsosamma matlådor behöver du inte oroa dig för att laga lunch och middag varje dag, och du behöver inte spendera pengar på dyr hämtmat. Försök att göra så många matlådor som möjligt på söndagar, när du ändå inte har något annat för dig, så räcker det för resten av veckan. Storkok kan med fördel förvaras i kylen eller frysen. Vid servering är det bara att värma rätten och servera med ris, potatis eller bröd.

  • Stäng ute alla distraktioner under vissa tidsrum

Det är lätt att bli distraherad när man inte lyssnar på en föreläsning på plats utan sitter i soffan i vardagsrummet och lyssnar på en förinspelad lektion. Och även om det sistnämnda har många fördelar är det otroligt lätt att bli distraherad därhemma. Mobiler är tyvärr den främsta källan till distraktion för många. Även om det till en början kan kännas svårt att leva utan sin mobil behöver du knappast ha tillgång till den varje vaken minut.

 

För att öka din självdisciplin och på så sätt få saker gjorda föreslår vi att du lägger undan din mobil i ett annat rum under vissa tidsrum för att undvika att bli distraherad av den. Efter 45 minuter eller en timme kan du ta en paus på tio minuter och kolla eventuella notifikationer.